Trafik Sigortası Hesaplama
Trafik sigortası hesaplama. Trafik sigortası, aracın herhangi bir kazaya karışması halinde can ve mal kaybından doğan tüm hasarların sigorta şirketleri tarafından karşılanan zorunlu bir sigorta çeşididir. Trafiğe çıkan bütün arabalarda bulunması zorunludur. Trafik sigortasını yaptıran tüm araç sahipleri seyir halinde ya da araçların park halindeyken kazaya karışması durumunda oluşan tüm masrafların sigorta şirketi tarafından karşılanması 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununda belirtilmiştir.
Bu kanununa göre trafikte arabaların herhangi bir sebepten dolayı kazaya karışan sürücülerin can kaybı, maddi hasar, hastane masrafları, tedavi, cenaze, yardım gibi oluşan bütün masrafların sigorta şirketi tarafından ödenir. Zorunlu trafik sigortasını yaptırmayan araç sahipleri trafik polisi tarafından belirlenir ve para cezası uygulanır. Ayrıca trafik sigortası olmayan tüm araçlar trafikten uzun süre men edilir veya araçlarını uzun süreliğine bağlanır. Zorunlu trafik sigortası yaptırmayan ya da sigortasını tekrardan yenilemeyen araç sahipleri karıştıkları kazadan doğan bütün hasarların parasını kendi cebinden ödemek zorundadır.
Zorunlu trafik sigortasının güvenceleri
- Kişi sayısına göre ölüm ve tedavi için yapılan masraflar
- Kaza sayısına göre ölüm ve tedavi içi yapılan masraflar
- Kaza sayısına göre maddi anlamdaki zararların tutarlar
Trafik Sigortası Neye Göre Belirlenir?
Trafik Sigortası Belirleme
Trafik araba plaka il koduna, aracın modeline, çeşidine göre belirlenir ve araç sahibinin yaptırması gerekir. Trafik sigortasının limitleri yapılan veya karışılan bir kaza sonrası trafik polisleri tarafından belirlenir. Kazaya karışan aracın hasarın büyüklüğüne göre uygulanan sigorta ödeneği de o doğrultuda değişmektedir. Kaza sonrası trafik polislerinin yaptığı hasar tespit çalışmalarının sigorta şirketine bildirilmesiyle ortaya çıkar. Trafik sigortası sadece mal kaybı sonucunda ödenmez aynı zamanda can kaybı bulunan tüm kazalarda da ödenmesi zorunlu bir sigorta çeşididir.
Trafik sigortası Trafik Müsteşarlığı tarafından belirlenen tüm sigortaların bütün sigorta şirketlerine eşit şekilde uygulanır. Tüm firmaların teminat limitleri aynı olur fakat ödenecek miktarlar hasara ve can kayıplarına göre değişiklik göstermektedir. Trafikte kazaya karışan ve daha önce hasar görmüş tüm araçların, trafik sigortaları farklı kademelere göre oluşmaktadır. Bunlar 0 ile 7 kademe arasında bulunur.
Kademeler Şu Şekilde Sıralanır
- Kademe %50 zamlı,1. Kademe %40 zamlı,2. kademe %20 zamlı, 3. kademe zamlı, 4. kademe 0,5. kademe indirimli, 6. kademe indirimli, 7. kademe %20 indirimli
Trafik sigortası hesaplama araçların durumlarına göre farklı kademeler ve farklı fiyat uygulaması yapılmaktadır. 0 ile 7 kademe arasında bulunan aracın ilk kez sigortası yapılan araç için 4. kademeden fiyatlandırma yapılır. Sonraki yıl trafik sigortasını yenileyen araç sahibi hasar durumuna göre pahalı olan 1. kademeye çıkabilir ya da daha ucuz olan 7. kademeye inebilir. Bu araç sahipleri için önemli bir durumdur.
Trafik Sigortası Hesaplama işlemini buradan gerçekleştirebilirsiniz. Aklınıza takılan soru veya problemleri sorunusor.com sitesinden bizlere sorabilirsiniz.
Merhaba, zorunlu trafik sigortası fiyatları 2019 yılında ne kadar? En uygun trafik sigortası yapan yerler hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Paylaşım için teşekkür ederim.
Trafik Sigortası Hesaplama konusunda faydalı bir paylaşım olmuş, trafik sigorasını nasıl hesaplayacağım diye düşünen arkadaşlara yararlı bir bilgi olacaktır.
7. kademe %20 indirimli trafik sigorasından yararlanabiliyorum, mutlaka herkesin bir trafik sigortası yaptırması gerekebilir, ne olur ne olmaz İstanbul trafiğinde araba kullanıyoruz.
Trafik sigortası hesaplama işlemini internet üzerinden nasıl yapabilirim? ve ayrıca Trafik Sigortası borcumu nasıl ödeyebilirim?