KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası Nasıl Alınır?

KOSGEB kurumu girişimcilik sertifikası, girişimcilik kursu sonunda verilmektedir. KOSGEB kurumu yeni işletme açmak isteyen kişilere en fazla devlet katkısı veren kurumlardan bir tanesidir. Bu desteğin sağlıklı bir işletme için harcanmasından emin olmak isteyen KOSGEB kurumu, devlet desteği almak isteyen kişiler için uygulamalı girişimcilik eğitimi hazırlamıştır. Uygulamalı girişimcilik eğitimi, %70 devam zorunluluğu istemektedir. Kursa düzenli olarak devam eden kişiler kurs sonunda sertifikaya hak kazanmaktadır. KOSGEB girişimcilik sertifikası, devlet desteği alabilmenin ön şartlarından birisidir.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başvuruları

KOSGEB girişimcilik kursu başvuruları, tıpkı iş arayan kayıt belgesi oluşturmak gibi, e-devlet sistemi üzerinden yapılabilir. Kurs başvurusu yapmak için e-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Ardından “Kurumlar” sekmesinden KOSGEB kurumuna tıklanmalıdır. Kurum hizmetleri arasında bulunan “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılımcı Başvurusu”na tıklayarak başvuru işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Kosgeb eğitim sertifikası için bazı şartlar vardır, eğer kosgeb sertifika almak istiyorsanız bu şartları tamamlamalısınız.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Şartları

KOSGEB uygulamalı girişimcilik sertifikası için kurs başvuru şartları, kurum tarafından belirlenmiştir. Bu şartları tamamladığınız zaman kosgeb sertifika başvurusu kabul olacaktır. Bu şartlar şu şekildedir:

  • 18 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir.
  • TC. vatandaşı olmak gerekmektedir.
  • En az ilkokul mezunu olmak gerekmektedir.
  • Adli sicil kaydında terör veya yüz kızartıcı suç bulunmaması gerekmektedir.

KOSGEB Devlet Desteği Miktarları

KOSGEB kurumu devlet katkısı miktarları, kullanılmak istenen devlet desteğine göre değişiklik göstermektedir. KOSGEB girişimcilik sertifikası alarak işletme açan kişilere iki çeşit devlet desteği sağlanmaktadır. Sağlanan bu destekler ve miktarları şu şekildedir:

  • Hibe Desteği: Tamamen geri ödemesiz olarak sunulmaktadır. 50 bin TL’ye kadar hibe desteği verilmektedir.
  • Advertisement
  • Kredi Desteği: Kredi desteği geri ödemelidir. Bununla birlikte faizsiz olarak sunulan bir kredi seçeneği olması sebebiyle oldukça avantajlıdır. Faizsiz kredi desteği miktarı 100 bin TL olarak belirlenmiştir.

KOSGEB Devlet Desteği Alma Şartları

KOSGEB kurumundan devlet desteği alma koşulları şu şekilde belirlenmiştir:

  • KOSGEB girimcilik sertifikası almış olmak gerekmektedir.
  • Şirket kurulumunun sertifika aldıktan sonra yapılması gerekmektedir. Daha önce açılan işletmelere destek sağlanmamaktadır.
  • Açılacak olan işletmede en az %30 pay sahibi olmak gerekmektedir.
  • İşletme için yapılan harcamaların faturalandırılmış olması gerekmektedir. Kurum yaptığınız harcamalar oranında destek sağlamaktadır.